Oedeemtherapie - Gezond in Noord
16004
page-template-default,page,page-id-16004,page-child,parent-pageid-15428,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16978

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een specialisatie binnen het vak fysiotherapie. Een oedeemtherapeut is deskundig op het gebied van vocht, littekens en het lymfesysteem.

De behandeling bestaat uit het screenen en het in kaart brengen van het probleem. Door middel van een milde massage techniek wordt het lymfesysteem gestimuleerd. Naast de massage bestaat de therapie ook uit onder andere adviseren & informeren betreffende belasting/ belastbaarheid, do & dont’s met lymfeoedeem, trainen, zwachtelen, advies voor aanmeten steunkousen.

Gezond in Noord heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Ook kunt u terecht bij ons zonder verwijzing van huisarts of specialist. De behandelingen vinden in overleg plaats op locatie Banne Buiksloot in de Statenjachtstraat of in de Ruysdaelstraat. Daarnaast is het ook mogelijk om aan huis behandeld te worden. Een verwijzing van de huisarts of specialist is hier wel voor nodig.

In het team zitten de volgende oedeemtherapeuten:
gezond in noord zorgdisciplines Oedeemtherapie

Er wordt regelmatig mondeling en/of schriftelijk overlegd, waardoor er korte lijnen zijn tussen de therapeuten. Daarnaast biedt de locatie in Zuid (Gezond in Zuid) een groot aantal andere (para)medici aan, oefentherapie, podotherapie en psychologie. Hierdoor kan er altijd snel en efficiënt gewerkt worden en is er voor elke patiënt de juiste behandeling mogelijk.

Klik hier voor de andere (para)medici en onze informatie voor nieuwe patiënten.